Warning: PHP Request Startup: Invalid date.timezone value '', using 'Europe/London' instead in Unknown on line 0
KONTAX – Agencija za Digitalni Marketing https://kontax.ba KONTAX d.o.o je agencija za digitalni marketing, dizajn i programiranje podržava digitalizaciju Vaše ideje – od početnog kreiranja brenda do pronalaska klijenata online i krajnje prodaje. Tue, 22 Mar 2022 13:28:38 +0000 bs-BA hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.3 https://kontax.ba/wp-content/uploads/2021/09/ikona-500x500-1-150x150.png KONTAX – Agencija za Digitalni Marketing https://kontax.ba 32 32 KONTAX putovanje digitalnim vozom https://kontax.ba/2022/03/09/kontax-putovanje-digitalnim-vozom/ https://kontax.ba/2022/03/09/kontax-putovanje-digitalnim-vozom/#respond Wed, 09 Mar 2022 17:48:40 +0000 https://kontax.ba/?p=2609 KONTAX putovanje digitalnim vozom Pročitaj više »

]]>

Zadovoljni putnici & besplatna karta – krećemo!

Digitalni voz je stigao. Iskrcavaju se zadovoljni putnici, dok novi putnici uzbuđeno čekaju da se ukrcaju na svoje poslovno putovanje vozom koji ostavlja bez daha. U lokomotivi se vrše posljednje sigurnosne provjere, dok KONTAX tim preuzima putne torbe u koje su putnici spakovali svoje poslovne ideje.

 

 

BESPLATNA KARTA – button

KONTAX digitalni voz pokreće ideja koju je potrebno realizirati i digitalno transformirati. Tada tim profesionalnih stručnjaka iz oblasti marketinga, dizajna i programiranja olakšava Vaše poslovanje, a putovanje vozom postaje najvažnije putovanje života Vaše ideje. Izaberite željenu destinaciju digitalne transformacije i ukrcajte se u KONTAX digitalni voz. Digitalna kompanija za digitalno doba je stigla!

Putnici koji žele ići na prvu destinaciju – brendirati svoju ideju, kreirati vizuelni idenitet (logo) i tekstualni idenitet (naziv i slogan) ukrcavaju se u #kupe 1. 

Putnici koji žele ići na drugu destinaciju – izraditi web stranicu, aplikaciju ili trgovinu kako bi se što bolje prezentirali u digitalnom okruženju, ukrcavaju se u #kupe 2. 

Putnici koji žele povezati svoje web platforme sa društvenim mrežama, ukrcavaju se u #kupe 3. 

Ukrcavanje je završeno. Kondukterka obavještava putnike da vežu sigurnosne pojaseve i ugodno se smjeste. Digitalna transformacija u poslovnom sektoru kreće. Na ekranima ispred putnika pojavljuje se vodič za uspjeh digitalne transformacije kompanija i interaktivna tabela, a putnici klikaju na ikonice i saznaju više o digitalnom marketingu, dizajnu i brendiranju, edukaciji i treningu, produkciji i štampi, programiranju i cijelom KONTAX putovanju.

Krećemo – spremni smo da Vas podržimo u digitalizaciji ideje – od početnog kreiranja brenda – do pronalaska klijenata online. KONTAX lokomotiva juri kao nijedna prije, Vaše ideje da ostvari! Hvala što ste se odlučili putovati sa nama. 

]]>
https://kontax.ba/2022/03/09/kontax-putovanje-digitalnim-vozom/feed/ 0
Vizuelni identitet – Logo https://kontax.ba/2022/03/09/vizuelni-identitet-logo/ https://kontax.ba/2022/03/09/vizuelni-identitet-logo/#respond Wed, 09 Mar 2022 16:03:41 +0000 https://kontax.ba/?p=2552 Vizuelni identitet – Logo Pročitaj više »

]]>

Zaštitni znak

Kada pokrećete vlastiti biznis potreban Vam je logo –  zaštitni znak po kojem će Vaša ideja biti prepoznatljiva na tržištu. Izabrati logo nije jednostavno, ako prilikom njegovog izbora želimo razmišljati marketinški. Tada, vodimo računa o bojama, izgledu, formatima na kojima će se nalaziti i sve to podređujemo krajnjim korisnicima – našoj ciljnoj grupi. 

Zato, mi u KONTAX-u, kada vodimo Vašu ideju na digitalno putovanje iz snova, pažljivo dogovaramo i planiramo izradu Vašeg loga.
Izrada logotipa je ključna jer znamo da logo biramo samo jednom i on je jedan od najvažnijih dijelova Vašeg brenda. Dakle, važnost vizualnog ideniteta za Vas je nemjerljiva. zato vizualni identitet firme ili tvrtke prepustite KONTAX stručnjacima. 

U našem timu, nalaze se vrhunski stručnjaci iz oblasti grafičkog dizajna koji će Vam omogućiti da budete prepoznatljivi. Oni će razgovarati sa Vama i objasniti Vam šta čini dobar vizualni identitet, koje vrste loga postoje, ali će i pratiti najnovije trendove i predložiti Vam najbolja rješenja. Zakažite besplatne konsultacije i ispričajte nam svoju ideju. 

Pogledajte naše dosadašnje radove – galerija ispod & pročitajte više o tome kako zaštiti ideju, izaći na tržište & (re)brendirati. Dizajn i brendiranje – od mašte ka stvarnosti

]]>
https://kontax.ba/2022/03/09/vizuelni-identitet-logo/feed/ 0
Programiranje – umjetnost web stranica, aplikacija i trgovina https://kontax.ba/2021/11/29/programiranje-umjetnost-web-stranica-aplikacija-i-trgovina/ https://kontax.ba/2021/11/29/programiranje-umjetnost-web-stranica-aplikacija-i-trgovina/#respond Mon, 29 Nov 2021 19:05:18 +0000 https://kontax.ba/?p=2207 Programiranje – umjetnost web stranica, aplikacija i trgovina Pročitaj više »

]]>
Istakni ideju

Poslovne web stranice doprinose isticanju proizvoda i povećanju prodaje i mjesto su za predstavljanje sadržaja, podataka, aktuelnih informacija i života Vaše ideje. Prezentiranje ideje na tržištu danas se najčešće odvija na društvenim mrežama, ali i na web stranicama. Ako planirate da se probijete na tržište, web stranice su neophodne u prezentaciji digitalnog ideniteta, bilo da se radi o idejama u nastanku, malim ili velikim firmama. 

Male firme često započinju svoju prezentaciju jednostavnom, statičnom web stranicom. Ona im pomaže da rastu i brzo uviđaju da im je potrebna veća funkcionalnost, te se odlučuju za redizajn postojeće. Web stranice interaktivnog karaktera nazivaju se i web aplikacije. Korisnicima ih je jednostavno koristiti i mogu biti vizualno efektne. Prilagođene Vašim potrebama omogućavaju komunikaciju sa kupcima, pa ih koristimo i kada želimo postaviti ponudu ili naplatiti proizvod, postaviti anketu ili omogućiti korisnicima pretragu po zadatim kriterijumima. 

Istakni ideju sa KONTAX kreativnim timom, ili ako je ona još uvijek u nastanku – pročitaj više o dizajnu i brendiranju, putu koji ideja prolazi od mašte ka stvarnosti.

Prezentiraj proizvod

Zanimljiva, kreativna, funkcionalna web stranica/aplikacija jedan je od najmoćnijih alata kojima se prezentirate na tržištu; a da bi ona nastala potrebna je umjetnost. Potrebno je dizajnirati, osmisliti tekstualni sadržaj, testirati i dati naredbe u kodovima. Programer je umjetnik dizajner koji ne govori običnim jezikom, nego kodovima komunicira s računarom i izdaje mu naredbe. Naredba je temeljni dio programa, a program je niz naredbi koje se izvode s jasno određenim ciljem i redoslijedom.

Profesionalan programer, kakav je u KONTAX kreativnom timu ima vještine koje web stranice/aplikacije čine konkurentnim, brzim, modernim, jednostavnim. Forthend programiranje i Backend programiranje, ili Python programiranje, Java programiranje, Web programiranje, logo programiranje kao i programiranje aplikacija njegova su specijalnost. On u saradnji sa content writerom (piscem) kreira primamljivu web stranicu (ili redizajnira postojeću) koja navodi kupca na interakciju. Prilagođava je mobitelu i drugim uređajima i čini dostupnim u bilo koje vrijeme – s bilo kojeg mjesta. 

Zakažite svoje profesionalno programiranje kod tima koji zna vjerovati u Vas.

Trguj online

Web aplikacije i stranice rade zajedno, ali i surađuju sa web trgovinama. Web trgovine, kao i web aplikacije i stranice kombiniraju strategiju i kreativnost sa tehnologijom i automatizacijom. Omogućavaju da niskim operativnim troškovima zauzmete dobre tržišne pozicije i jačate brend. 

Brend jačamo i marketing strategijom koja uključuje povezivanje web trgovine sa drugim platformama – društvenim mrežama i tražilicama. KONTAX tim za Vas planira marketing strategiju, definira ciljnu skupinu, izrađuje ili vodi društvene mreže i kampanje. Pročitajte više o digitalnom marketingu i o tome kako vas prezentujemo i plasiramo na tržište.

Krećemo na najvažnije putovanje Vaše poslovne ideje.
Digitalni voz je stigao.

]]>
https://kontax.ba/2021/11/29/programiranje-umjetnost-web-stranica-aplikacija-i-trgovina/feed/ 0
Produkcija i štampa – bilbordi na fasadama i ekranima https://kontax.ba/2021/11/29/produkcija-i-stampa-bilbordi-na-fasadama-i-ekranima/ https://kontax.ba/2021/11/29/produkcija-i-stampa-bilbordi-na-fasadama-i-ekranima/#respond Mon, 29 Nov 2021 18:46:30 +0000 https://kontax.ba/?p=2205 Produkcija i štampa – bilbordi na fasadama i ekranima Pročitaj više »

]]>
Snimi iz zraka

Danas je video produkcija nezaobilazan korak efektivnog i primamljivog marketinga. Često umjesto realnih fotografija na primamljivim kratkim videima srećemo i animacije koje daju posebnu notu dražesnosti. Međutim, ponekad je uz video produkciju potrebno fotografisati proizvode kako bi uspješno bili plasirani na društvenim mrežama ili istaknuti na bilbordima. 

Štampa i grafički dizajn, audio i video produkcija, grafička produkcija i štampa naša su specijalnost.

KONTAX kreativni tim čine profesionalni fotografi, video producenti i grafički dizajneri koji snimaju iz zraka ili izrađuju animacije kojima će privući publiku. Imamo jedinstvenu ponudu na bosanskohercegovačkom tržištu. U našoj agenciji ne morate iznajmiti sve članove tima, nego samo one koji će obaviti uslugu koja Vam je potrebna, naprimjer fotografa, video producenta ili grafičkog dizajnera. 

Visi na fasadi

Bilbordi velikih kompanija još uvijek krase fasade zgrada i na taj način svjedoče o veličini kompanije. Pokazuju da kompanija ne mora nužno pribjeći jeftinijem, digitalnom načinu marketinga. Možda ne možemo izmjeriti koliko osoba će pogledati u bilbord, ali znamo da će on upadati u oči bezbroj prolaznika. 

Pripremamo za štampu i štampamo na svim formatima, ali Vam i predlažemo najbolja marketinška rješenja. Pročitajte zašto je važno jačati brend malim ulaganjima poput onih u produkciju materijala ili brendiranje interijera. Zakažite besplatne konsultacije sa našim marketinškim stručnjakom za sva dodatna pitanja. 

Ekraniziraj brend

Dakle, KONTAX agencija za marketing nudi usluge profesionalnog grafičkog dizajnera, video producenta i fotografa kako bi u potpunosti odgovorila na Vaše potrebe, čak i onda kada želite ekranizirati ideju. U novo vrijeme umjesto klasičnih bilborda viđamo LED ekrane za reklamu. Pripremamo vašu ideju za ekranizaciju ili istražujemo najbolje cijene i pozicije za Vas. 

Krećemo na najvažnije putovanje Vaše poslovne ideje.
Digitalni voz je stigao. 

Hvala što ste odlučili putovati sa nama.

]]>
https://kontax.ba/2021/11/29/produkcija-i-stampa-bilbordi-na-fasadama-i-ekranima/feed/ 0
Edukacija i trening – mislimo na Vas poslije nas https://kontax.ba/2021/11/29/edukacija-i-trening-mislimo-na-vas-poslije-nas/ https://kontax.ba/2021/11/29/edukacija-i-trening-mislimo-na-vas-poslije-nas/#respond Mon, 29 Nov 2021 14:15:25 +0000 https://kontax.ba/?p=2203 Edukacija i trening – mislimo na Vas poslije nas Pročitaj više »

]]>

Popuni praznine

Tim marketinške agencije koji unajmite ponaša se kao jedan zaposlenik, jedno biće i jedan mehanizam koji sinhronizirano ulazi u Vaše poslove, smišlja šta i kako je potrebno unaprijediti da bi Vaša ideja bila vidljivija. Međutim, uskoro sve praznine budu popunjene i tim je spreman da preda marketing u Vaše ruke – ukoliko Vi to želite. 

Nakon što jednom pripremimo marketing strategiju, povežemo vašu web stranicu sa društvenim mrežama i udarimo temelje, osposobljavamo Vas i Vaše uposlenike da nastave jačati brend – voditi društvene mreže ili objavljivati na web stranici. KONTAX škola digitalnog marketinga je spremna i naš specijalist digitalnog marketinga će za vas održati trening digitalnog marketinga.

Zakažite besplatne konsultacije i pročitajte više o umjetnosti web stranica.

Educiraj se

Edukacije iz oblasti marketinga danas su potrebne svima, naročito kompanijama koje planiraju same nastaviti digitalni marketing. Mijenjamo taktike u skladu sa promjenama na tržištu i educiramo Vas o najnovijim trendovima. 

Nudimo edukacije iz svih oblasti digitalnog marketinga o kojem više možete čitati u našem tekstu Digitalni marketing. Pošaljite nam upit i opišite šta biste voljeli naučiti.

Treniraj uposlenike 

KONTAX tim educira Vaše uposlenike u skladu sa njihovim afinitetima i opisom posla i nudi edukaciju i trening iz oblasti digitalnog marketinga. Po tome se razlikujemo od ostalih i svoje znanje nesebično prenosimo; ali Vas nikada ne napuštamo nego ostajemo Vaši partneri koji su uvijek tu da Vas podrže ili uskoče ako opet širite svoje poslovanje. 

Krenite na najvažnije putovanje života Vaše poslovne ideje.
Digitalni voz je stigao. 

]]>
https://kontax.ba/2021/11/29/edukacija-i-trening-mislimo-na-vas-poslije-nas/feed/ 0
Dizajn i brendiranje – od mašte ka stvarnosti https://kontax.ba/2021/11/29/dizajn-i-brendiranje-od-maste-ka-stvarnosti/ https://kontax.ba/2021/11/29/dizajn-i-brendiranje-od-maste-ka-stvarnosti/#respond Mon, 29 Nov 2021 13:57:48 +0000 https://kontax.ba/?p=2200 Dizajn i brendiranje – od mašte ka stvarnosti Pročitaj više »

]]>

Zaštiti ideju

Imati ideju a nemati njen vizualni idenitet (logo) i verbalni identitet (slogan), gotovo je jednako pukom maštanju. Prvi korak od mašte ka stvarnosti tržišta čini dizajniranje i brendiranje proizvoda i tvrtke ili  ideje. Volimo da pretvaramo Vaše ideje u prepoznatljive brendove koji omogućavaju unapređenje prodaje i bolje plasiranje na tržište. To je moguće samo ako se razlikujete od drugih i brendiranjem zaštitite svoju ideju.  Brend je slika povezana za ideju, proizvod, uslugu ili pojedinca.

Da bismo potaknuli Vaše klijente na interakciju pristupamo analizi početne ideje i izradi strategije. Pitat ćemo Vas: kome je zanimljiva Vaša ideja, kako je želite predstaviti i zašto? Analiziramo Vašu ciljanu grupu i njihove navike, zatim konkurenciju i definiramo ciljeve i plan rada. Opišite nam Vašu ideju, a mi ćemo je profesionalno dizajnirati – uskladiti boje, fontove, slogan i logo. Donosimo prijedlog ideje i završavamo je u saradnji sa Vama. KONTAX zna koje su prednosti brendiranja, ali i  da dobar brend treba da se svidi i Vama i Vašoj ciljanoj grupi.  Izgradnja i razvoj brenda i koorporativno brendiranje je naš posao.

Logo je, dakle, vizualna prezentacija ideje, a može biti ostvarena na najmanje tri načina: kao slovo, kao ilustracija ili kao apstraktni simbol. Apstraktne simbole najčešće koriste velike, prepoznatljive kompanije. Uspješni logo komunicira i obraća se pojedincu – a ne masi, i brine o detaljima i posebnosti Vašeg proizvoda, te Vas na taj način predstavlja na tržištu. 

Izađi na tržište

Zainteresirani za Vaše poslovne planove kreiramo strategiju pomoću koje ćete uspješan brend plasirati na tržište. Kada jednom izađete na tržište, važno je da budete dosljedni svom brendu. Mala ulaganja, poput onih u grafički dizajn i brendiranje, produkciju materijala, brendiranje interijera i još važnije – integracija na digitalne platforme čine da brend plasirate na tržište. 

Vremenom, kupac  Vam počinje vjerovati, potom i stupati u interakciju na društvenim mrežama, a zatim to postaje njegova navika i na koncu potreba.  Važno je da ne odustajete i da razumijete da je za izgradnju brenda potrebna upornost i vrijeme, kao i konstantna promocija, a zauzvrat brend stvara dugoročnu tržišnu vrijednost.  KONTAX tim Vas podržava i kreiranjem  marketinških tekstova.

Rebrendiraj

Možda ste nekada stvarali brend i niste znali sve što je potrebno. Možda ste gradili firmu i niste imali vremena za konstantnu promociju i slanje poruka, pa Vaš brend nije zauzeo jaku poziciju na tržištu. Mi možemo rebrendirati Vaš vizuelni idenitet i pomoći Vam da ideju bolje plasirate na tržište. Sprovedite ideju u rezultat i budite prepoznatljivi. KONTAX zna kako plasirati ideju na tržište i uključiti Vas u donošenje odluka. Iskoristite moć brendiranja sa nama.

Zaštiti ideju, izađi na tržište & (re)brendiraj! 

Krećemo na najvažnije putovanje Vaše poslovne ideje.

Digitalni voz je stigao. 

]]>
https://kontax.ba/2021/11/29/dizajn-i-brendiranje-od-maste-ka-stvarnosti/feed/ 0
Digitalni marketing – prezentujemo i plasiramo https://kontax.ba/2021/11/28/digitalni-marketing-prezentujemo-i-plasiramo/ https://kontax.ba/2021/11/28/digitalni-marketing-prezentujemo-i-plasiramo/#respond Sun, 28 Nov 2021 22:30:10 +0000 https://kontax.ba/?p=2194 Digitalni marketing – prezentujemo i plasiramo Pročitaj više »

]]>
Potpuno lansiraj

Svima nam je jasno, i to već radimo spontano,  da je za lansiranje potrebno prezentirati ideju. Koristimo društvene mreže, razgovaramo sa porodicom, prijateljima i poznanicima i ulazimo u svijet marketinga potpuno sami.

Međutim, uskoro postaje jasno da je za bolju prezentaciju i  potpuno lansiranje ideje potrebna veća publika. Tada u pomoć zovemo agenciju za digitalni marketing koja za nas definira ciljnu skupinu, planira i osmišljava strategiju, izrađuje ili vodi društvene mreže i kampanje i koristi e-mail i blog marketing. 

Na taj način agencija za digitalni marketing postaje najbolji način da se promovirate na prilagođen, kvalitetan i originalan način. Saznajte potrebe Vaših kupaca i odgovorite na njih sa nama. KONTAX zna da je osim promocije proizvoda/usluge potrebno promovirati i Vas same – pokazati šta radite i zašto baš na taj način. Voljni smo da prenesemo svoja znanja Vama i Vašem timu.

Kurs digitalnog marketinga Vam više nije potreban i naš stručnjak za digitalni marketing objasnit će vam koji su kanali digitalnog maketinga, šta je digitalni marketing, a šta digitalno oglašavanje kao i koje su to vrste digitalnog marketinga.  

Zakažite besplatne konsultacije sa KONTAX kreativnim timom i opšite nam Vaša očekivanja. 

Brini o svom biznisu

KONTAX kreativni tim brine se o Vašoj prezentaciji, a Vama ostavlja vrijeme da se brinete o ideji, proizvodu, uposlenicima; da dogovarate poslovne sastanke i odmaknete se od digitalnog svijeta. U KONTAX timu usko surađuju: marketing stručnjak, SEO ekspert, menadžer za društvene mreže, i content writer (pisac) i ukrštaju niz vještina i minuta koje teško može imati samo jedan čovjek.

Oni će izraditi ili redizajnirati Vašu web stranicu, pobrinuti se da budete vidljivi na tražilicama i društvenim mrežama, zadržati i privući pažnju i podići svijest o Vašem brendu i ideji i pratiti trendove. 

Pročitajte više o umjetnosti web stranica, aplikacija i trgovina i naučite kako istaknuti ideju, prezentirati proizvod i trgovati online.

Mjeri rezultate

Prednosti digitalnog marketinga su brojne, a jedna od najvažnijih je njegova ekonomičnost. Međutim, marketing stručnjaci i biznismeni vole još jednu njegovu prednost – mjerljivost. U online svijetu tačno se zna i lako mjeri doseg publike, uspješnost kampanje i dobija se potpuna ekonomska slika na osnovu koje je lakše planirati strategiju poslovanja.

Digitalni marketing povećava i prodaju i na taj način postaje isplativ. Zato, potrebna je strategija digitalnog marketinga, specijalist za digitalni marketing i dobra digitalna marketinška agencija.  

Neka Vaš marketing bude mjerljiv i višestruko isplativ. 

Krećemo na najvažnije putovanje Vaše poslovne ideje.

Hvala što ste odlučili putovati sa nama

]]>
https://kontax.ba/2021/11/28/digitalni-marketing-prezentujemo-i-plasiramo/feed/ 0
Novi post https://kontax.ba/2021/10/11/novi-post/ https://kontax.ba/2021/10/11/novi-post/#respond Mon, 11 Oct 2021 16:27:37 +0000 https://kontax.ba/?p=2016 Novi post Pročitaj više »

]]>
What is Lorem Ipsum?

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Why do we use it?

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here, content here’, making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for ‘lorem ipsum’ will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).

Where does it come from?

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of “de Finibus Bonorum et Malorum” (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, “Lorem ipsum dolor sit amet..”, comes from a line in section 1.10.32.

The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from “de Finibus Bonorum et Malorum” by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.

]]>
https://kontax.ba/2021/10/11/novi-post/feed/ 0