Dizajn i brendiranje – od mašte ka stvarnosti

Zaštiti ideju

Imati ideju a nemati njen vizualni idenitet (logo) i verbalni identitet (slogan), gotovo je jednako pukom maštanju. Prvi korak od mašte ka stvarnosti tržišta čini dizajniranje i brendiranje proizvoda i tvrtke ili  ideje. Volimo da pretvaramo Vaše ideje u prepoznatljive brendove koji omogućavaju unapređenje prodaje i bolje plasiranje na tržište. To je moguće samo ako se razlikujete od drugih i brendiranjem zaštitite svoju ideju.  Brend je slika povezana za ideju, proizvod, uslugu ili pojedinca.

Da bismo potaknuli Vaše klijente na interakciju pristupamo analizi početne ideje i izradi strategije. Pitat ćemo Vas: kome je zanimljiva Vaša ideja, kako je želite predstaviti i zašto? Analiziramo Vašu ciljanu grupu i njihove navike, zatim konkurenciju i definiramo ciljeve i plan rada. Opišite nam Vašu ideju, a mi ćemo je profesionalno dizajnirati – uskladiti boje, fontove, slogan i logo. Donosimo prijedlog ideje i završavamo je u saradnji sa Vama. KONTAX zna koje su prednosti brendiranja, ali i  da dobar brend treba da se svidi i Vama i Vašoj ciljanoj grupi.  Izgradnja i razvoj brenda i koorporativno brendiranje je naš posao.

Logo je, dakle, vizualna prezentacija ideje, a može biti ostvarena na najmanje tri načina: kao slovo, kao ilustracija ili kao apstraktni simbol. Apstraktne simbole najčešće koriste velike, prepoznatljive kompanije. Uspješni logo komunicira i obraća se pojedincu – a ne masi, i brine o detaljima i posebnosti Vašeg proizvoda, te Vas na taj način predstavlja na tržištu. 

Izađi na tržište

Zainteresirani za Vaše poslovne planove kreiramo strategiju pomoću koje ćete uspješan brend plasirati na tržište. Kada jednom izađete na tržište, važno je da budete dosljedni svom brendu. Mala ulaganja, poput onih u grafički dizajn i brendiranje, produkciju materijala, brendiranje interijera i još važnije – integracija na digitalne platforme čine da brend plasirate na tržište. 

Vremenom, kupac  Vam počinje vjerovati, potom i stupati u interakciju na društvenim mrežama, a zatim to postaje njegova navika i na koncu potreba.  Važno je da ne odustajete i da razumijete da je za izgradnju brenda potrebna upornost i vrijeme, kao i konstantna promocija, a zauzvrat brend stvara dugoročnu tržišnu vrijednost.  KONTAX tim Vas podržava i kreiranjem  marketinških tekstova.

Rebrendiraj

Možda ste nekada stvarali brend i niste znali sve što je potrebno. Možda ste gradili firmu i niste imali vremena za konstantnu promociju i slanje poruka, pa Vaš brend nije zauzeo jaku poziciju na tržištu. Mi možemo rebrendirati Vaš vizuelni idenitet i pomoći Vam da ideju bolje plasirate na tržište. Sprovedite ideju u rezultat i budite prepoznatljivi. KONTAX zna kako plasirati ideju na tržište i uključiti Vas u donošenje odluka. Iskoristite moć brendiranja sa nama.

Zaštiti ideju, izađi na tržište & (re)brendiraj! 

Krećemo na najvažnije putovanje Vaše poslovne ideje.

Digitalni voz je stigao. 

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *